Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дни преди изборите: Тренд дава първо място на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ са трети след „Възраждане“

Политика

Дни преди изборите: Тренд дава първо място на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ са трети след „Възраждане“

Дни преди изборите: Тренд дава първо място на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ са трети след Възраждане - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ-СДС е категоричен победител на предстоящите предсрочни парламентарни избори в неделя.

ГЕРБ-СДС получава подкрепата на 24,9% от гласуващите. За второто място се води битка между „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ и „Възраждане”. Това сочат резултатите от проучването на изследователския център „Тренд“ по поръчка на „24 часа“.

Между „Възраждане“ и ПП-ДБ има разлика под половин процент, но в полза на националистите - съответно 15,2% и 14,8%. Под един процент е разликата между „Алианс за права и свободи“ (АПС) на Ахмед Доган (7,8%) и „ДПС - Ново начало“ на Делян Пеевски (7%).

В група с близък резултат попадат „Има такъв народ“ и „БСП - Обединена левица“ с разлика, по-малко от процент. Партията на Слави Трифонов печели сигурно парламентарно представителство с 6,6%, а новото обединение на левицата - 6,5.

В третата група формации със сходна подкрепа попадат онези, които са най-близо до преминаването на 4-процентната бариера - точно толкова събира МЕЧ на бившия спортен министър Радостин Василев. Плътно зад него с половин пункт разлика се нарежда “Величие”, която бе изненадата на миналите избори. С по-малък шанс за влизане в НС остава коалицията “Синя България” около Петър Москов и Вили Лилков, която получава 1,7% подкрепа. Делът на респондентите, посочили, че ще гласуват с опцията “Не подкрепям никого”, е 4,3%, като този процент се разпределя между всички формации.

Очакваната избирателна активност е между 2 милиона и 2 и 200 хиляди души.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Тренд, избори 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети